ASIM KİBAR

ASIM KİBAR

ASIM KİBAR

1932 yılında Kayseri'de doğan Asım Kibar, iş hayatına 1964 yılında Türkiye'nin ilk jean kumaş üreticisi olan Orta Anadolu Mensucat Fabrikası'nda başlamış ve bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütmüştür.
1970 yılında demir ticaretine başlayarak İstanbul'da aile şirketini kuran Asım Kibar, günümüzde toplam 20 şirketi bünyesinde bulunduran Kibar Holding A.Ş.' nin kurucusudur ve yöneticiliğinde aktif faaliyetlerde bulunmaktadır. 
Kayseri' de, Avrupa'nın önde gelen organ nakli hastanelerinden olan Erciyes Üniversitesi Semiha Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi'ni kurmuş ve Erciyes Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" ünvanı ile onurlandırılmıştır. 
1997 yılında Siyaset Dergisi tarafından ''Yılın İşadamı'', 1998 yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından "Yılın İşadamı", 1998 yılında Kayseri Sanayi Odası tarafından "Özel Ödül" ve 1999 yılında Rotary Club Kocaeli ve Nokta Dergisi tarafından "Yılın İşadamı" ödüllerine layık görülmüştür. 2002 yılında İtalyan Cumhurbaşkanlığı tarafından "Commandatore Liyakat Nişanı" ile ödüllendirilmiştir. 
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın ve İktisadi Kalkınma Vakfı'nın danışma kurulu üyeliklerini, İktisadi Araştırmalar Vakfı'nın ise yönetim kurulu üyeliğini yürütmektedir. Ayrıca Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın da kurucu üyesidir.

31.08.2020 237